fbpx

Vaccinarea împotriva nedeductibilității fiscale a cheltuielilor la PFA, PF, CMI, II și asimilați impozitați în sistem real

„Orice achiziție a unui PFA impozitat în sistem real și similari, vaccinată împotriva nedeductibilității fiscale, este 100% deductibilă fiscal!”

Circulă ca un #virus pe grupurile de frelanceri – problema #deductibilității achizitiilor, la un PFA impozitat în sistem real. Aproape toți întreabă, specific, dacă pot deduce o anumită achiziție sau, în general, ce achiziții pot deduce.
Și, în cele mai multe situații, virusul primește tot felul de tratamente băbești, după ureche, prin răspunsuri, care mai de care mai trăznite, care nu au nici o legătură cu realitatea celui care întreabă.

Crește-ți veniturile & Economistește timp & Securizează-ți afacerea
prin simplificare, standardizare, digitalizare si automatizare!

De unde vine viralitatea acestor întrebări? Din faptul că există temerea, adânc înrădăcinată în mintea antreprenorilor, că orice achiziție înregistrată pe cheltuială deductibilă de către un PFA  este #contaminată sau se poate contamina cu virusul nedeductibilității fiscale, la primul contact cu autoritățile fiscale!

Tratamentul eficient este, din fericire, unul simplu și clar: se pot înregistra drept cheltuieli deductibile orice achiziții ale unui PFA impozitat în sistem real, doar dacă sunt #vaccinate împotriva virusului nedeductibilității fiscale.

Vestea bună este că sunt mai multe tipuri de vaccin, cu o acoprire de 100%, pentru cele două variante dominante ale virusului nedeductibilității fiscale:

  • Nedeductibilitatea fiscală a achizițiilor curente;
  • Nedeductibilitatea fiscală a investițiilor.

Bineînțeles, trebuie citit prospectul vaccinului, care diferențiază clar costul de achizitie de cheltuiala contabilă și cheltuiala fiscală.   

Vaccinul #1Referatul de necesitate este eficient împotriva nedeductibilității fiscale a cheltuielilor din achizițiile curente.

Vaccinul #2Decizia de investitie este testată în laborator și în viața reală că asigură 100% deductibilitatea fiscală a cheltuielilor generate de investiții.

Un PFA poate alege și alte tipuri de vaccinare a cheltuielilor împotriva nedeductibilității fiscale, unele cu acoperire mixtă, atât pentru cheltuieli curente, cât și pentru cheltuielile din investiții, precum:

  • Bugetul anual de venituri și cheltuieli al PFA-ului;
  • Modelul complet al activității economice desfășuratate de PFA.

Vaccinarea achizițiilor unui PFA împotriva nedeductibilității fiscale este singura, dar și cea mai ieftină și mai sigură abordare în controlul riscurilor fiscale, doar în contextul unui grad de aderență ridicat al vaccinării la principiul contabil (și fiscal) al prevalenței economicului asupra juridicului.  Adică, o vaccinare care reflectă realitatea conectării la veniturile realizate de PFA a cheltuielilor deduse, fie ele generate de achizițiile curente sau de investiții.

Costul nevaccinării achizițiilor împotriva nedeductibilității fiscale, raportat la mărimea unei activități economice mici, poate fi uriaș. O activitate economică mică, cum este un PFA impozitat în sistem real, nu are resurse să treacă prin “terapie intensivă” în cazul unei forme grave de manifestare a infecției cu virusul nedeductibilității cheltuielilor, provocată de  autoritățile fiscale prin reclasificarea în nedeductibile a cheltuielilor înregistrate fiscal ca deductibile.

Vrei să scapi și tu de grija vaccinării împotriva nedeductibilității fiscale a fiecărei cheltuieli la un cost incredibil de mic la pachet cu Certificatul Verde fiscal – garanția de buna execuție cu acoperire 100% a riscurilor legate de nedeductibilitatea fiscală?

Angajează-l pe AiAll! Click aici

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
Scroll to Top