
Saloanele de înfrumusețare au fost și rămân printre cele mai afectate de pandemia de coronavirus, cu studii globale ce arată o cifră de afaceri în scădere medie de 45% în 2020.
Restricțiile, distanțarea socială și precauția suplimentară a clienților au condus la scăderea volumului de clienți ai saloanelor chiar și cu până la 70% față de perioada pre-pandemică, la care se adaugă o pierdere medie de două ore de programare per specialist sau stilist, pe zi.
Între proprietarii de saloane de înfrumusețare, consensul este clar – modelul clasic de salon este pe cale să se schimbe. A spune că pandemia a provocat o revoluție în industria saloanelor de înfrumusețare este o subevaluare.
prin simplificare, standardizare, digitalizare si automatizare!
Industria a trebuit să pivoteze rapid, pentru a face față vremurilor tulburi, cu închideri forțate și, în cele din urmă, cu o pierdere masivă a veniturilor. Echilibrarea nevoilor și dorințelor clienților, precum și a reglementărilor forțate a fost și râmâne o provocare. Deși saloanele nu și-au pierdut din vedere strategia principală, urgența forțează o regândire a fluxurilor și a modului de lucru.
În rândul angajaților și angajatelor din saloanele de înfrumusețare, incertitudinea este și mai mare – volumul limitat de clienți care pot accesa serviciile într-o singură zi scade, la fel ca și numărul de ore ocupate. Iar asta se traduce într-un risc imediat de disponibilizare sau încheiere a contractului de colaborare.
Pe fondul unei creșteri a achizițiilor online de produse de înfrumusețare și a îngrijirii direct la domiciliu, o afacere axată pe înfrumusețare, cu un sediu clasic și angajați, are o provocare în plus. Maximizarea veniturilor obținute de la un flux mai mic de clienți, retenția personalului-cheie, alături de controlul costurilor de chirie sau utilizare a spațiului comercial.
Iar asta înseamnă nevoia de timp dedicat aspectelor esențiale pentru supraviețuirea și revenirea afacerilor. Totul, în timp ce nesiguranței veniturilor i se adaugă și riscul de neconformitate fiscală.
Orice salon de înfrumusețare are nevoie – poate chiar maim ult acum, când riscul penalizărilor poate avea efecte mult mai greu de acoperit prin mersul normal al afacerii – de o documentație clară, corectă, fără urmă sau umbră de interpretare, raportare periodică și expunerea la controale inopinate. Multe lucruri care le îngreunează munca, ocupă timpul administratorilor de saloane și îi abat de la ținta principală – profitul maxim, într-o lume a consumului în scădere.
Dar un salon poate să își reducă din costuri, să își asigure ordinea și corectitudinea raportărilor și poate chiar și să renunțe la costul contabilității. Există o soluție.
AiAll este un partener de încredere, inclusiv – și poate mai ale – la greu, pentru saloanele de îmnfrumusețare. Prin simplificare, standardizare, digitalizare și automatizare, AiAll preia sarcinile administrative specifice de evidență contabila, conformare legala, evidență și raportare fiscala, management financiar. Sprijinul imediat, cuantificabil, al AiAll se traduce prin economii semnificative de timp și resurse financiare, dar și printr-un control ridicat al veniturilor și al riscurilor fiscale asociate acestora.
AiAll furnizează conformare legală în plan societar, contabil, fiscal și nu numai. Daca e să vorbim și de siguranța fiscala, AiAll este și unica opțiune din piața locală ce garantează calitatea execuției și acoperă integral, prin contract, riscul de neconformitate fiscal. Mai mult, AiAll îți planifică fiscal operațiunile de derulat, verifică trimestrial şi certifică conformitatea fiscală a operațiunilor derulate și acordă asistență pe perioada controalelor fiscale.
AiAll înseamnă și timp câștigat, pentru servicii de calitate și diferențiere față de concurență. Dacă vrei să îți cunoști noul partener, vizitează-l aici.