
Anii 2020 și 2021 vor fi siguranță ținuți minte ca fiind anii pandemiei, cu toate consecințele pe care criza de sănătate le-a avut asupra economiei globale și asupra vieții tuturor. În context, în timp ce unele sectoare au intrat în criză, altele au prosperat sau au găsit o cale diferită de a se adapta la o realitate ce implică limitarea călătoriilor și a contactelor. Iar acesta a fost și cazul serviciilor de livrare a mâncării.
Din cauza pandemiei, restaurantele, barurile, pizzeriile au fost închise, dar lumea lor s-a reorientat către livrarea direct acasă. Asta s-a tradus în dezvoltarea rapidă a aplicațiilor de livrare a alimentelor , odată cu apariția unui val nou de ocupații cu bariere minime de intrare, dar și cu riscuri ridicate, pentru cei care le adoptă – anume, livratorii care, pe o bicicletă, trotinetă, scuter sau cu mașina, au grijă să aducă mâncarea direct la ușa casei sau la birou.
prin simplificare, standardizare, digitalizare si automatizare!
Industria serviciilor de livare este, în România, dominată de Bringo, Glovo, Tazz și Foodpanda, fiecare cu armata proprie de șoferi și bicicliști, dar cu grade diferite de înregimentare, ce variază de la angajați direcți, la contracte cu SRL-uri sau PFA-uri.
Fiecare dintre ele, cu riscurile aferente – de la sănătate, la incertitudini financiare și neconformitate fiscală.
Iar riscurile trec și ele prin stomac, iar strângerea majoră pentru livratorii Bringo, Glovo, Tazz și Foodpanda este chiar statutul multora dintre ei: cel de contractori independenți și nu de angajați.
Companiile furnizoare ale platformelor de livrare preferă, în mod evident, acest model, care pasează și plasează riscurile și responsabilitățile în mâinile livratorilor. Fără o relație angajator-angajat, niciuna dintre ele nu este obligată să plătească impozite, asigurări sociale, asigurări de șomaj sau despăgubiri pentru angajați. Iar asta înseamnă că toate riscurile sunt la livratori.
Sunt și elemente pozitive în viața livratorilor: flexibilitatea și libertatea care decurge din a nu fi angajat, pot lucra când doresc, câte ore doresc. Și pot renunța oricând. Cu toate acestea, deseori, condițiile de muncă sunt dificile și câștigurile se ridică, uneori, doar la nivelul salariului minim pe economie. Veniturile sunt dependente de clienți, volum de comenzi și număr de restaurante, în afara controlului direct al livratorilor. Adică incertitudine financiară.
Iar un risc permanent prezent, care amenință chiar și cel mai eficient și rapid livrator, este cel de neconformitate fiscală. De ce? Pentru că statutul de livrator vine deseori la pachet cu responsabilitățile unui PFA sau ale unui SRL. Mai exact, o documentație clară, corectă, fără urmă sau umbră de interpretare, raportare periodică și expunerea la controale inopinate. Multe lucruri care îngreunează munca, ocupă timpul și deconcentrează livratorii de la scopul primar al activității: furnizarea unei mese bune, calde și rapide cât mai multor clienți, zi de zi, pentru venituri proporțional mai mari.
Care este soluția?
AiAll este pentru orice livrator partenerul ideal, care prin simplificare, standardizare, digitalizare și automatizare, preia sarcinile administrative specifice de evidență contabila, conformare legala, evidență și raportare fiscala, management financiar. Impactul ajtuorului AiAll se traduce prin economii semnificative de timp și resurse financiare, dar și printr-un control ridicat al veniturilor tale.
AiAll furnizează conformare legală în plan societar, contabil, fiscal și nu numai. Daca e să vorbim și de siguranța fiscala, AiAll este și unica opțiune din piața locală ce garantează calitatea execuției și acoperă integral, prin contract, riscul de neconformitate fiscal. Mai mult, AiAll îți planifică fiscal operațiunile de derulat, verifică trimestrial şi certifică conformitatea fiscală a operațiunilor derulate și acordă asistență pe perioada controalelor fiscale.
AiAll înseamnă timp câștigat, pentru mai multe livrări rapide și, de ce nu, bacșișuri mai generoase.