fbpx

Provocările șoferilor de Uber, Bolt și Freenow în 2021

Anul 2021 și, cronologic, al doilea an de pandemie, vine cu un set de provocări noi și vechi pentru șoferii activi în industria serviciilor de ride sharing – mai exact, în România, Uber, Bolt și Freenow. Iar riscurile cărora aceștia trebuie să le facă față au o amploare considerabilă: de la sănătate, la incertitudini financiare și neconformitate fiscală.

Un ghimpe în coasta șoferilor de Uber, Bolt și Freenow este chiar statutul acestora: cel de contractori independenți și nu de angajați.

Companiile furnizoare ale platformelor de ride sharing preferă, în mod evident, acest model, care pasează și plasează riscurile și responsabilitățile în mâinile șoferilor. Fiecare dintre cele trei platforme se consideră companii de tehnologie, cu unicul rol de a conecta șoferii și pasagerii.

Crește-ți veniturile & Economistește timp & Securizează-ți afacerea
prin simplificare, standardizare, digitalizare si automatizare!

Pragmatic, asta înseamnă că fiecare companie poate începe să funcționeze cu ușurință pe piețe noi și nu trebuie să se preocupe de legile angajatorilor și angajaților, sau de responsabilitățile și obligațiile aferente. Fără o relație angajator-angajat, niciuna dintre ele nu este obligată să plătească impozite, asigurări sociale, asigurări de șomaj sau despăgubiri pentru angajați. Iar asta înseamnă că toate riscurile sunt la șoferi.

Ca parte pozitivă, șoferii au, într-adevăr, flexibilitatea și libertatea care decurge din a nu fi angajat, pot lucra când doresc, câte ore doresc. Și pot renunța oricând. Cu toate acestea, deseori, condițiile de muncă sunt dificile și câștigurile se ridică, uneori, doar la nivelul salariului minim pe economie. Veniturile sunt dependente de clienți, cerere și distanțe – factori terți, în afara controlului direct al șoferilor. Adică incertitudine financiară.

Pandemia este și ea un element care a schimbat formatul pieței de ride sharing, în mod indirect. Atenția la sănătate a crescut, iar șoferii, de fiecare dată față în față cu zeci de clienți pe zi, sunt una dintre cele mai expuse categorii profesionale. Așa că, ținând cont de riscul de sănătate, nu este de mirare că o bună parte a acestora a migrat spre servicii similare, dar care exclud contactul direct – sau, măcar, îl reduc: livrare de mâncare, curierat sau transport rutier.

Iar ultimul risc de pe listă, dar nu și cel din urmă, este cel de neconformitate fiscală. De ce? Pentru că statutul de șofer de Uber, Bolt sau Freenow vine cu responsabilitățile unui PFA sau ale unui SRL. Mai exact, o documentație clară, corectă, fără urmă sau umbră de interpretare, raportare periodică și expunerea la controale inopinate. Multe lucruri care îngreunează munca, ocupă timpul și deconcentrează șoferii de la scopul primar al activității: furnizarea unei experiențe plăcute cât mai multor clienți, zi de zi, pentru venituri proporțional mai mari.

Poate fi altfel? Mai simplu, mai comod si mai sigur? Care este soluția?

AiAll – pentru orice șofer în regim de ride sharing, copilotul ideal, care prin simplificare, standardizare, digitalizare și automatizare, preia sarcinile administrative specifice de evidență contabila, conformare legala, evidență și raportare fiscala, management financiar. Impactul ajtuorului AiAll se traduce prin economii semnificative de timp și resurse financiare, dar și printr-un control ridicat al veniturilor tale și al riscurilor fiscale asociate acestora.

AiAll furnizează conformare legală în plan societar, contabil, fiscal și nu numai. Daca e să vorbim și de siguranța fiscala, AiAll este și unica opțiune din piața locală ce garantează calitatea execuției și acoperă integral, prin contract, riscul de neconformitate fiscal. Mai mult, AiAll îți planifică fiscal operațiunile de derulat, verifică trimestrial şi certifică conformitatea fiscală a operațiunilor derulate și acordă asistență pe perioada controalelor fiscale.

AiAll înseamnă și timp câștigat, pentru mai multe curse de calitate. Dacă vrei să îl cunoști pe AiAll vizitează-l aici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
Scroll to Top