prin simplificare, standardizare, digitalizare si automatizare!
Evadarea de mai sus este doar un pas spre libertatea așteptată de la freelancing, o libertate menită să satisfacă dorința de a avea mai mult control asupra timpului și activităților proprii, pentru a atinge obiectivele personale.
Ce știm despre freelancing? 20-30% din profesioniștii din piețele dezvoltate lucrează, deja, în regim tip freelance.
Ce nu (vrem să) știm despre freelancing? Libertatea obținută prin freelancing vine la pachet cu câteva riscuri ce te pot duce la o libertate similară cu cea a „mersului pe sârmă” – care e orice, numai libertate nu.
Dar ce este libertatea mult dorită de un freelancer?
Libertatea e un concept cu nenumărate definiții, pe care nu îl reinventăm, dar îl formulam mai aproape de contextul freelancing-ului: „starea în care poți să faci ce vrei, când vrei și cum vrei, fără să lezezi capacitatea celorlați de a face tot ce vor, când vor și cum vor, în aceleași condiții ca și tine”.
Sună bine, ca beneficiu direct al freelancing-ului! Dar, între concept și realitate, gasim mereu un necesar de resurse care sunt, de fapt, ingredientele libertății care ar trebui asigurate prin freelancing. Așa că, nimic nu e gratis în viața noastră, nici măcar libertatea.
Ce au în comun un călugăr, un proprietar de apartament închiriat și un freelancer?
Pe scurt, libertate în diferite forme.
Mai exact? Iată:
- Un călugăr, un ascet sau un pustnic au obiective personale simplificate, fără nevoi complexe, deci fără un necesar semnificativ de resurse, altele decât cele de bază. Un mod de viață radical simplificat, cu un necesar de resurse ce pot fi asigurate cu un efort minim;
- Proprietarul unuia sau mai multor apartamente închiriate nu trebuie sa treacă la un stil extrem de viață, ca al unui călugăr budist, dar are și el libertatea lui, dată de venituri previzibile și repetitive. Mai exact, banii pe care ii încasează lunar din chirii pot asigura resursele libertății;
- Un freelancer care obține ușor angajamente și este productiv poate avea o viață cu ceva mai puține restricții, dată de predictabilitatea veniturilor recurente, adica libertate. Aceasta poate fi potențată de capacitatea de a genera rezultate cu consum de masă, ușor măsurabile și cu o valoare determinabilă, clară;
- Congruența obiectivelor personale cu cele profesionale este cea mai simplă cale spre libertate;
- Un hobby transformat într-o afacere cu venituri recurente este o altă fațetă a libertății în freelancing;
- Și riscul merită și el o mențiune, pe această listă – riscurile semnificative, controlate și în limitele legale, aduc și ele beneficii, chiar sub forma unor venituri recurente. Dar aici câstigă doar cei mai buni.
Unde se oprește freelancing-ul și unde începe viața personală?
În freelancing este dificil de separat viața personală de cea profesională – uneori se suprapun, alte ori se completează, dar ambele sunt mereu strâns conectate. Pentru că nu poți fi liber, fară resursele asigurate de freelancing.
De ce este freelancing-ul asociat cu libertatea? Pentru că activitatea economică în freelancing e simplă și, implicit, e usor de controlat pentru a genera resursele necesare libertății tale.
Acum, lucrurile sunt un pic mai clare – vezi de ce freelancing-ul este atractiv, știi ce este, de fapt, libertatea și ai văzut mai multe moduri în care poți fi liber.
Mai rămân două lucruri de detaliat – mersul pe sârmă, despre care vorbeam mai sus, și ce ar trebui să știe orice freelancer care vrea și libertate când merge pe sârmă.
Să spunem că freelancing-ul implică și riscuri este un truism.
Să spunem că un freelancer trebuie să își asume mai multe roluri decât cel esențial – de a genera venituri prin focusare pe vânzare eficientă și livrabile de calitate – este un adevăr. Pentru că un freelancer trebuie să fie și secretară, contabil, jurist, director operațional, director financiar, expert în raportare fiscală și reprezentant legal în relația cu terți, incluzând aici și relația cu ANAF. Și asta înseamnă riscuri, adică mers pe sârmă.
Este complicat, dacă trebuie să le faci singur pe toate. Aici a inovat AiAll, prima și unica soluție de administrare completă a afacerilor, care simplifică viața unui freelancer prin automatizare, algoritmi proprietari și o puternică componentă de Inteligență Artificială. Impactul AiAll asupra libertății unui freelancer este uriaș numai dacă ai în vedere timpul câstigat prin degrevarea de sarcinile administrative.
Cum aduce AiAll mai multă libertate freelancer-ilor?
În orice afacere mică, AiAll, prin simplificare, standardizare, digitalizare și automatizare, preia sarcinile administrative ale unui contabil, jurist, consultant fiscal, manager de vânzări, manager financiar, manager de proiect sau secretară. Iar impactul se traduce prin economii semnificative de timp alocat și costuri angajate. Care, ai ghicit, înseamnă mai multă libertate.
AiAll furnizează conformare legală în plan societar, contabil, fiscal și nu numai, și mai este și unica opțiune din piața locală ce garantează calitatea execuției și acoperă integral, prin contract, riscul de neconformitate fiscal.
AiAll planifică fiscal operațiunile de derulat, verifică trimestrial şi certifică conformitatea fiscală a operațiunilor derulate și acordă asistență pe perioada controalelor fiscale. Și siguranța înseamnă tot libertate.
Dacă vrei să îl cunoști pe AiAll vizitează-l aici